Kontakt logo

Inspirationsdagar inträffar löpande under året på helger eller under vardagskvällarna, anmäl ert intresse på info@nene.nu

Kanske vill ni sätta ihop en inspirationsdag för syföreningen, möhippan, skolklassen eller kompis gänget, tveka inte höra av er med frågor. Ni kan även boka in ett föredrag om modistyrket där jag berättar allt från hatt historia till olika tillverkningsmetoder.

Läs rekommendationer om Nene Här.

Hattkurs Bild

Hattkurs Bild

Inspirationsdag - Möhippan

Nene erbjuder en inspirtionsdag för möhippan där vi tillverkar hårsmycke i bananfiber. Bananfiber är ett fantastisk roligt natur material som man kan forma på många olika vis, vi kommer koncenterar oss på att göra blommor, blad och band som vi sedan bygger i hop till ett hårsmycke eller en brosch. Man behöver inte förkunskap i sömnad eftersom man skulpterar fram dom olika delarna och syr väldigt lite förhand.

Längden på inspirationdagen är 3 timmar, och i paketet ingår hattmaterial, pynt och pysssel, hattlåda, snacks och dricka.

Inspirationsdag - Pillerburk

På den här en dags kursen lär vi oss hur man stärker och klär en liten hattstomme. Stommen är färdigformad när kursen börjar och färdigklädd när ni går hem. Jag visar olika tekniker på hur ni klär stommen beroende på vilket tyg ni tar med vid kurstillfället. Där efter dekorerar vi med pärlor, dekorationsband, flor eller något annat som ni tycker är vackert.

Vi träffas totalt 5h.

Inspirationsdag - Hårsmycke i bananfiber 1.

Här arbetar vi med ett fantastiskt material som man kan forma på många vis. Jag kommer t.ex. visa hur man formar blommor, blad och band. Du lär dig bygga ihop delarna till ett hårsmycke som du kan använda både till vardag och fest. Med tag gärna dekorationsband, pärlor fjädrar eller annat dekoration material. Här måste man låta fantasin flöda!

Vi träffas totalt 5h.

Fortsättningskurser

Inspirationsdagar - Hårsmycke i bananfiber 2.

För dig som vill som tyckte bananfiber var roligt och vill fortsätta med att göra ett mer avancerat hårsmycke och som har varit på bananfiberkurs 1. Vi kommer utgå från grunden och bygga ett större eller mer avancerat hårsmycke med hjälp av vad vi har lärt oss tidigare.

Vi träffas totalt 10h.

Inspirationsdagar – Mini höghatt med färdig stomme.

Passar bra för dig som redan har gått inspirationsdagen för pillerburk. Lär dig klä en redan färdig mini höghatt stomme (kulle och brätte) med valfritt tyg, vi fodrar hatten vackert och dekorerar den efter önskemål.

Vi träffas totalt 10h.