Om inspirationsdag.

Inspirationsdagar sker löpande under året på helger eller under vardagskvällar, anmäl er intresse på info@nene.nu

Kanske vill ni sätta ihop en inspirationsdag för syföreningen, möhippan, skolklassen eller kompisgänget, tveka inte att höra av er med frågor. Ni kan även boka in ett föredrag om modistyrket där jag berättar allt från hattens historia till olika tillverkningsmetoder.

 

Inspirationsdag - Möhippa.

Marlene erbjuder en inspirationsdag för möhippan där vi tillverkar hårsmycke i bananfiber. Bananfiber är ett fantastiskt roligt naturmaterial som man kan forma på många olika sätt och vis, vi kommer att koncentrera oss på att göra blommor, blad och band som vi sen bygger ihop till ett hårsmycke eller brosch. Man behöver inte förkunskap i sömmnad eftersom man skulpterar fram dom olika delarna.

Vi träffas totalt i 3 timmar, i paketet ingår hattmaterial och dekorationsmaterial.

 

Inspirationdag - Pillerburk.

På den här endagskursen lär vi oss hur man stärker och klär en liten hattstomme. Stommen är färdigformad när kursen startar och färdig klädd när ni går hem. Marlene visar olika tekniker på hur man kan klä stommen beroende på vilket tyg ni väljer att ta med er. Därefter dekorerar vi hatten med flor, fjädrar eller något annat som ni tycker är vackert. 

Vi träffas totalt 5 timmar.

 

Inspirationsdag - Hårsmycke i bananfiber.

Här arbetar vi med ett fantastiskt material som man kan forma på många olika vis. Marlene kommer att visa hur man formar blommer, blad och band. Du lär dig bygga ihop delarna till ett hårsmycke som du kan använda till vardag och fest. Här måste man låta fantasin flöda!

Vi träffas totalt 5 timmar.